Jotain tarttis tehdä mutta mitä?

Selviytyjät Suomi
30.04.2019

Rauha

Edes hetkeksi. Kotoa tulleet kirjeet näet antoivat hetken rauhan keskittyä muuhunkin, kuin jatkuvaan kieroiluun ja selkään puukottamiseen. Ja ne kolme tavaraa, jotka sai ottaa kotoa mukaan, saatiin myös vihdoinkin itselle käyttöön ja tuntui, että vihdoinkin saarella oli muutakin tekemistä, kuin sulkea aivonsa ja tuijottaa päivä toisensa jälkeen kohti ulappaa ja haaveilla kotiin pääsystä. Sitä menee päivä toisensa jälkeen vain enemmän ja enemmän sellaiseen katatoniseen tilaan, missä kerta toisensa jälkeen käy läpi asioita, mitä haluaisi saarelta päästyään tehdä. Terassi, kylmä siideri ja iloisia ihmisiä ympärillä. Aah. Olisipa jo Suomessa.
Ja tietenkin tytär, sitä alkaa olla jo vähän liian ikävä.

Voi Tuuli Tuuli…

Onhan se kauhea tilanne Tuulilla. Koknakki-liitto on pysynyt vahvana ja tuntuu vaan vahvistuvan. Koska liitto on jo ollut niin kauan yhdessä, sen rikkominen tuntuu lähes mahdottomalta. Varsinkin kun se mahdollistaa kolmen sakkiin pääsyn ilman sen suurempia kivuliaita päätöksiä. Katselijoille varmaan tulee sellainen olo katsoessaan noita jaksoja, että siellä nyt kauheasti juhlittaisiin toisten tiputtamista, mutta se ei ole totta. Saarella noin kauan oltuamme, ei kenenkään tiputtaminen tunnu hyvältä, mutta jonkun on lähdettävä kerta toisensa jälkeen, eikä siinä auta paljoa tunteilla. Eikä siinä edes olisi mitään järkeä. Selviytyjät koko tuo formaatti on tehty niin uskomattoman monimutkaiseksi, ettei siinä auta kuin käyttää laskupäätään ja puhdasta järkeä.

Siksi Tuulin oli lähdettävä. Kai nyt jokainen tajuaa, että koska varsinaisen voittajan päättävät sitten varsinaiset pudonneet heimoneuvostossa kahden viimeisen kilpailussa olevan väliltä, ei siinä paljoa kannata Virpiä ja Tuulia kisoissa pitää mukana. Tosin itse olen laskenut sen mukaan, että jos Virpin kanssa finaaliin menisi, tuomaristo toivottavasti ottaisi huomioon edes hieman kisoissa pärjäämisen, ja niissä Virpi mikään mestari kyllä ole ollut.

Erikoiseksi hommassa teki se, että koska Tuulin oli pakko voittaa koskemattomuuskisa tai…

Nyt töihin siitä Tuuli!

…sitten koittaa liittoutua Miskan ja Virpin kanssa, niin eikö olisi ollut hyvä jutella heidän kanssaan ja koittaa kääntää niiden päät niin, että minä tai Kimi oltaisiin tiputtu kisasta ennen kuin se itse varsinainen pudotuskisa oli käyty? Tuulihan ei Miskan kanssa käynyt missään vaiheessa keskustelua tästä. Tuuli antoi Virpille tehtäväksi sen, ja kuten me kaikki tiedämme, Virpillä ei kauheasti sananvaltaa tässä äiti/poika –kompleksisuudessa ole. Miskan intresseissähän tosin on myös päästä finaaliin Kimin kanssa, koska voitto on silloin varma. Ainakin kaikki olettavat niin. Ja koska itse voitin koskemattomuusamuletin, ei se Miskan pään käännyttäminen olisi sitten paljoa loppupeleissä Tuulia auttanut.

Onpas tämä helppoa vai onko?

Itsellähän tilanne on lähes täydellinen. On uskomatonta miten asiat ovat vain tupanneet etenemään haluamallani tavalla. Tässä kisassahan voi tapahtua mitä vain, mutta ei mikään kisa tai kommellus olisi voinut enää tuhota koknakki-liittoa. Mikä sellainen tilanne olisi voinut olla, että minun, Miskan ja Virpin liitto olisi voinut hajota? Koska meillä on saarella ylivoima, ei ole mitään järkeä tuhota sitä, taikka edes muuttaa mitään siinä. Ainut mahdollisuus muilla sen liiton ulkopuolella on voittaa koskemattomuuskisoja, eikä se helppoa ole, koska kisat ovat aina niin erityyppisiä. Mitkään vahvuudet eivät takaa voittoa toisensa jälkeen.Kimillä koitti kissanpäivät?

Kimin tilannehan on myös aika tukala. Mutta tilanne on siinä mielessä muuttunut, että minun ja Miskan mieleen on alkanut syöpyä se pieni pelko, että sinne finaaliin ei tosiaankaan halua Virpin kanssa kumpikaan mennä. Jopa hieman yllätyksekseen Kimi on huomannut oman paikkansa finaalissa lähestyvän. Hän voi voittaa koskemattomuuskisoja ja kaikki haluaa hänet finaaliin. Aika täydellinen tilanne Kimille. Siksi myös minä olen jatkanut kuherteluani hänen kanssaan, koska Virpin tai Miskan kanssa finaaliin pääsy ei tosiaankaan takaa voittoa, alkaa siis koknakki-liitolle koittaa viimeiset päivät, ennen kuin se on pakko tuhota se liitto.

Nyt vain katse kohti voittoa

Uskomatonta mutta totta, tilanne vielä tässäkin vaiheessa kilpailua on se, että ihan mitä tahansa saattaa tapahtua. Itsellä pelkona on se, että Miska ja Kimin alkavat keskenään sumplia jotain pääni menoksi, mutta siksi olen pitänyt heidät kaukana toisistaan. En ole antanut hetkeäkään aikaa heidän olla kaksistaan. Se on aika aikaa vievää, koska kusellakin pitää käydä juosten, ettei vaan ala minkäänlainen kommunikointi minun poissa ollessa. On ihmeellistä, etteivät he tässäkään vaiheessa kisaa vielä edes varmistaakseen tämän hetken tilanteen, kommunikoi keskenään. Se saattaa olla pelastukseni.

Onneksi Miska ja Virpi viihtyvät niin hyvin toisissaan kiinni, varsinkin kun Virpi alkaa olla aika hädissään omasta tilanteestaan.

Minä pysyn Kimin kanssa yhdessä, jutellaan ja vitsaillaan ja pidetään yhtä. Siinä on minun mieheni finaaliin. Se on varma se.

Mutta katsotaan kuinka kaverin käy, luvassa on taatusti hurjan jännittävä jakso, joten palaillaan sen pariin ensi viikolla! Heippa!

Kuvat: Nelonen Media

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*