Väärät keskustelut väärään aikaan!

Selviytyjät Suomi
17.04.2019

Nyt oli pinna kireällä. Ja kenelläköhän mahtoi olla?

Lähtöasetelmat eivät tosiaankaan olleet kovinkaan mairittelevat kahdelle henkilölle, eli Lolalle ja Tuulille. Molemmat ovat auttamattomasti ulkona kisasta ainakin tällä hetkellä. Eikä sekään liene auttanut, että näiden kahden kilpailuasetelmat pudotuskisaan olivat hieman eri kulmissa. Suorastaan epäreilut asetelmat, jos näin voisi sanoa.

Kummastakaan ei myös oikein ole apua pudotuskilpailun jälkeen toisilleen. Tuulilla etulyöntiasetelma tässäkin mielessä. Tuntuu, ettei kumpikaan halua samoja asioita. Sellainen mielikuva minulle siitä jäi. Lolalle ei siis oikein jäänyt muuta vaihtoehtoa jäänyt kuin pistää kaikki peliin liittojen sekoittamisen suhteen, mutta mites sitten kävikään?

Mitä teki hän?

Lolalla nuppi täynnä

Lolaa selvästi kyrsi ajatus siitä, että hänen lähes neroutta lähentelevä pelaamisensa haudattiinkin nyt syvälle saaren hiekkaan ja vielä juhlittiin sitä ajoittain. Siis juhlittiin? Miksi se nyt Lolaa niin kiehutti?

Tietenkin juhlittiin, koska Koknakki-liitto sai nyt sellaisen lopullisen hallitsevan aseman, että kaksi viimeistä kilpailevan heimon pelaajaa vaan ulos ja se on siinä. Jokainen siitä liitosta sai muutaman päivän rauhaa ja keskittyä ihan vain loikoiluun ja energian säästämiseen, ja sitten tarttua uusiin haasteisiin, joita kyllä vielä tässä kisassa piisaa ihan riittämiin. Väki vähenee, mutta pidot eivät parane. Todellakaan.

 

Tuuli itse viilipytty

Tuuli otti selvästi rationaalisemmin tilanteen haltuun, tästä huomaa hänen urheilijamenneisyytensä. Oli järkevää ottaa Virpi kohteeksi heti aluksi ja syöttää ajatus siitä, että Virpi alkaa pelkäämään oman tippumisensa puolesta. Virpilla alkaa muutenkin olla vähän pasmat sekaisin, koska oma tippumisensa alkaa lähenemään ja liitto Miskan kanssa pelottaa. Siis se, koska Miska kääntää selkänsä hänelle. Siinä vaiheessa, kun oma tilanne näyttää toivottamalta, ei kannata jäädä aurinkoa ottamaan, vaan ruveta suatana töihin!

Ja mikä veto Tuulilta tuolla palkintosaarella! Juoda olutta ja samalla iskostaa Miskan ja minun päähän Virpin vaarallisuus. Salakavalasti.

Hienovaraisesti. Tyylikkäästi. Ilman, että haisee pirulliselta kilpailijalta. Loistoveto, mutta sitten voitettuaan sen pudotuskilpailun Tuuli ottikin etäisyyttä itse peliin jostain syystä, vaikka olisi voinut varmasti vielä pelata Lolankin jatkoon. Miksei Tuuli sitten toiminut suunnitelmiensa mukaan? Jatkaa painostamista ja aiheuttaa sekavuutta Koknakki-liittoon? Taisi haluta Lolan pois itsekin.

 

Tuuli, Lola ja rikkinäinen puhelin

Lolan puheet taas siitä, että nyt pitäisi saada Kimin ja minun päähän se, kuinka vaarallinen Virpi meille on, oli ajatuksena loistava. Mutta mitä hän sitten teki sen eteen, että tuo teko loppujen lopuksi konkretisoituisi? Ei mitään. Ei sitten niin yhtään mitään.

Siinä vaiheessa, kun minä, Miska ja Tuuli olimme palkintosaarella nauttimassa olostamme, Lola käytti kaikki voimavaransa vain Virpin ja Kimin haukkumiseen, vaikka nythän niitä peliliikkeitä olisi rauhassa saanut tehdä vaikka kuinka kauan Kimin kanssa! HALOO!

Siinähän olisi ollut momentum puhua Kimi ympäri ja uhkailla Virpin ylivoimalla finaalituomariston suhteen. Ja samalla kehottaa puhumaan minun kanssani siitä – ajatuksena vaikka saada itsensä Koknakki-liittoon sisään ja näin varmistaa jatkoon pääsy. Kimihän pelkää myös omasta puolestaan koko ajan, ei olisi ollut vaikeaa puhua sitä ympäri. Lolastahan ei siis sille liitolle ollut enää siinä vaiheessa mitään uhkaa, oltaisiin voitu ihan hyvin tulla toisiin ajatuksiin ja pudottaa Virpi pois. Siihen olisi ollut todella hyvät mahdollisuudet. Mutta kun ei. Kun ollaan niin suivaantuneita että.

Pudotuskilpailun jälkeen Lolalla ei enää ollut mitään mahdollisuuksia puhua minun ja Kimin kanssa, koska päätös putoajasta syntyi heti pudotuskisan jälkeen. Silloin on turha pyristellä, kun kakat on jo housuissa. Jäljelle jäi siis enää Miska.

Hetki Miskan kanssa

Miskan kanssa puhuminen taas ei tuottanut mitään plussaa, koska sillä on jo niin kova liitto Virpin ja Koknakki-liiton kanssa. Loistava veto tietenkin oli valehdella Miskalle, että Lola olisi puhunut minun kanssani muka siitä, että Kimi ja minä olemme valinneet toisemme finaaliin. Lolan puheet rehellisyydestä sai kyllä sen jälkeen pyyhkiä riu’ulla tiedättekö millä.

Siis sekä Lola että Tuuli molemmat puhuivat Virpin vaarallisuudesta vähän niin kuin kaikille, mutta miten eivät sitten saattaneet maaliin tätä? Tai sitten, kun Lola puhui minusta ja Kimistä, niin mikseivät sitten hoitaneet Virpiä ja Miskaa puolelleen? Mahdollisuudet olisivat olleet molemmilla vaikka mihin. Minun ja Kimin pudottaminen tässä vaiheessa kisaa olisi ollut mitä nerokkain teko ja mahdollistanut kenties molempien pääsyn finaaliin.

Taisi olla nyt hieman rikkinäinen puhelin heidän itsensä välillä. Tai kuten kirjoitin jo aiemmin, Tuuli halusi Lolan ulos?

Wallulla menee kowaa!

Minullahan tilanne on siinä mielessä herkullinen, että pelaan kahteen liittoon. Tai yksinkertaisemmin pelaan sekä Miskan että Kimin kanssa kimppaan, kummankaan siitä tietämättä. Virpistä haluan mahdollisimman nopeasti eroon. Varma voittaja, jos finaaliin pääsee. Kuulostaa likaiselta, mutta itse asiassahan se on takuuvarma tapa päästä loppuun asti ja jopa voittaa koko kilpailu! JUHUU!!!

Tuulilla koittaakin sitten kovin ”tuuliset ajat”, ja meidän Koknakki-liitto ottaa vaan lepoa. Onko tämä oikeasti näin helppoa? Katsotaan ja luetaan sitten ensi kerralla, miten kävi. Mikään ei koskaan tässä kisassa ole juuri sitä, miltä näyttää. Eli ensi kertaan siis!

Kuvat: Nelonen Media

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*