Superpirteä kasvislasagne

Ruoka
11.04.2019
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Kaupallinen yhteistyö: A.Vogel Herbamare

Mitä tänään syötäisiin? Jotain helppoa, nopeahkoa, edullista ja kaikille sopivaa! Tällainen ihmettely on meidän perheen jokapäiväinen ongelma.

Minulle lankeaa useasti ”keittiövuoro” ja meinaan turhautua useasti siihen, etten keksi tarpeeksi yksinkertaista ja maittavaa sapuskaa pöytään, mikä kelpaisi kaikille.

Meidän perheessä lihansyönti on vähentynyt todella paljon. Tytöt suosivat mieluummin kasvisvaihtoehtoja kuin lihaisia mättöruokia. Se on mielestäni todella hyvä asia! Kun tein elämänmuutoksen, siinä samassa ruokavalioni meni uusiksi. Ennen en olisi kuvitellutkaan syöväni kasvislasagnea lihalasagnen sijaan.

Raskaan viikon jälkeen en aina jaksaisi hifistellä mausteiden tai monimutkaisten makuyhdistelmien kanssa, vaan haluaisin hyvää makua helpolla.

Mahtava lopputulos

Viime sunnuntaina rupesin etsimään sopivaa kasvisruokareseptiä netistä, jonka voisin helposti toteuttaa. Aikani etsittyäni löysin Soppa365-sivuilta ”Paras Vegelasagne”-ohjeen, jonka muokkasin meidän perheen makuun sopivaksi.

Olen hankkinut maustekaappiini Herbamaren yrttimerisuolaseoksen ja halusin korvata sillä tämän reseptin mausteet.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin myös valkoviiniä, mutta kun olen alkoholista luopunut, korvasin sen Herbamaren kasvisliemellä.

Lopputulos oli aivan mahtava ja ruoka maistui koko perheelle!

No mutta, mennäänpä asiaan! Alla superpirteän kasvislasagnen ohjeet!

Ainekset
– 1 pkt lasagnelevyjä
– 200 g kirsikkatomaatteja
– 200g herkkusieniä
– 2 paprikaa
– 1 rkl oliiviöljyä
– 1 prk punaisia linssejä
– 1 kpl chili
– 2 tomaattia

Tomaattikastike
– sipuli
– 4 valkosipulin kynttä (maun mukaan)
– 2 kpl Herbamaren kasvisliemikuutiota sekoitettuna 1dl vettä
– 3 tlk tomaattimurska
– 1 ruukku basilikaa
– n. 2 tl herbamaren yrttimerisuola seos

Juustokastike
– 4dl ruokakermaa
– koskenlaskija juusto kokonaan
– 1 sitruuna
– 1 tl herbamaren yrttimerisuolaseosta

Työvaiheet

1) Uuni 200-asteiseksi. Sienet ja paprika siivuiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Nakkaa ne uunipellille ja päälle öljyä. Sen jälkeen Herbamaren mausteseosta niskaan. Paahda 20 minuuttia uunissa.

2) Sen jälkeen käydään kastikkeen kimppuun. Sipuli ja valkosipuli hienoksi ja pannulle kuullottumaan öljyssä. Älä ruskista. Kun sipulit ovat pehmenneet, nakkaa pannulle Herbamare-kasvisliemi ja tomaattimurska. Päälle Herbamaren yrttimerisuolaseosta. Tämän jälkeen anna kiehua hiljalleen hetki ja sillä välin irrottele basilikasta lehdet. Osa menee koristeluun ja osa hienonnettuna kastikkeeseen.

3) Sen jälkeen sulatejuusto kuutioiksi. Lämmitä kerma ja sitten juustokuutiot sekaan. Ja kun juusto on sulanut, raasta sitruunan kuoresta puolet ja nakkaa joukkoon. Mausta Herbamaren yrttimerisuolaseoksella. (Vinkki: Sitruunan kuoren voi korvata jollain muulla tai jättää pois. Itse laitoin hiukan ronskisti ja maku tuli läpi voimakkaasti.)

4) Viimeinen ja esteettisin vaihe on kokoaminen. Valuta linsseistä neste. Ensin laitetaan kevyesti tomaattikastiketta vuoan pohjalle ja sen päälle asetellaan lasagnelevyt. Sitten vain kerroksittain täytteitä vuoron perään, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Päällimmäiseksi laitetaan siivutetut tomaatit ja loput kasvikset.

5) Paista 50 minuuttia uunin keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Vinkkejä!
– Vaihtelua tähän saat korvaamalla linssit härkiksellä, soijalla, jauhelihalla tai vaikkapa kanalla. Jos haluat enemmän ”mättömäisempää” niin nakkaa juustokuorrute lasagnen päälle noin 25 minuutin kohdalla. Sitruunan kuoren voi myös korvata jollain muulla maulla tai jättää pois.

Suosittelen! <3

Sampo

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*