Mikä siinä Juhanassa nyt niin ärsytti? Mie kerron.

Yleiset pään aukomiset
15.04.2018
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Vihdoin ja viimein Juhana äänestettiin ulos. Multa on jo useita viikkoja kyselty että miksei me äänestetä Juhanaa ulos kisoista? Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Ensinnäkin Selviytyjissä mitään ei voi pitää itsestään selvyytenä. Ei liittoja, ei sopimuksia ei mitään. Koskemattomuus kisat ja amuletit tuovat myös omia käänteitä peliin.

Mulla oli pitkään sellainen pelko että Juhanalla olisi ollut koskemattomuus amuletti. Meillä meni muutama kierros kun yritettiin pluffata amulettia ulos Juhanalta. En tiedä olisiko hän amulettia käyttänyt missään kohtaa jos hänellä sitä olisi ollut. No, sitä on turha spekuloida.

Miksi useat kisaajat halusivat  Juhanan ulos kisoista?

Tämä analyysi on pelkästään minun teoriaa. En voi yleistää että asiat olisivat näin. Kirjoitan kuitenkin olettamuksen puolesta, koska olen monen kisaajan kanssa tätä asiaa puitu.

Juhana on pitänyt itseään vaarallisena kisaajana. Hän sanoi yhdessä haastattelussa että “James & Hän voittaisivat koskemattomuudet vuoron perään ja siksi he joutuivat silmätikuksi”. Osittain pitää paikkaansa. James lähti tuosta syystä. En missään tapauksessa aliarvioi Juhanan fyysisyyttä. Hän on sitkeä, voimakas ja älykäs ihminen. Mutta silti mielestäni meillä jokaisella olisi ollut mahdollisuus voittaa hänet fyysisissä tai älyllisissä kisoissa. Hän ei siis ollut mielestämme pelillinen uhka.

Juonittelun puolelta näin jälkikäteen ajateltuna Juhanaa oli myös helppo lukea läpi. Ehkäpä liiankin helppo. Itse ajattelin hänen peliliikkeitään liian monimutkaisesti ja siksi en päässyt jyvälle että mitä hän haluaa. Juhana hämmensi pakkaa viimeiseen asti. Hän oli se joka kyräili jopa minuuttia ennen heimoneuvostoa. Muistan kerran kun Kimmo hermostui että “hän ei Juhana rakas jaksa kyräillä enempää”. Katja sanoikin hyvin että tuntui kun Juhanalla olisi ollut kalenteri näitä tapaamisia varten.

Asiaan! Minun mielestäni Juhanan peli kaatui hänen sosiaalisiin taitoihin ihmisten kanssa. Vaikka hän on hyvä puhumaan ja älykäs kaveri kaikin puolin, niin häneltä puuttuu tietynlainen nöyryys. Juhana osaa kertoa osaamisensa, ehkäpä liiankin hyvin. Itsekehu ärsyttää ihmisiä pitemmän päälle. Päälle painaminen ärsyttää myöskin. Juhana halusi koko ajan hallita tilanteita ja kertoa että miten peliä pitäisi pelata. Tämä ärsytti ihmisiä.

Ihmisiä ärsytti myös Juhanan itsekkyys. Kun ruokaa jaettiin niin Juhana halusi olla monesti ensimmäisenä ottamassa sapuskaa. Kun banaaneja jaettiin, Juhana otti isoimman. Jos olit sytyttämässä tulta niin Juhana tuli kertomaan et miten homma hoidetaan paremmin. Itsekkyys tuli esille myös huutokauppa tehtävässä. Juhana ei olisi ottanut heimon etua viimeisessä huudossa missä valittavana oli hamppari ateria tai kaksi pussia ruokaa heimolle.

Mie voisin lyödä pääni pantiksi että Juhanan kohtaloksi kävi hänen ärsyttävyys leirissä. Ei niinkään ylivoimaiset peli strategiat tai ylivoimainen suoritus tehtävissä. Veikkaan että Juhana ei allekirjoita tätä väitettä koska hän ei mielestäni havaitse näitä vikoja itsessään. Mutta eihän nuo välttämättä vikoja olekkaan! Joskus toivoisin itseltäkin enemmän röyhkeyttä mutta luonne ei vain anna periksi. Mielummin jaan sapuskat ensin muille kuin otan itse ensimmäisenä.

Juhana! Kaikesta huolimatta! Ei me sinua koulukiusattu. Ei vain jaksettu enempää. =) Peace and love! Kehumisen kerho oli huippu juttu! Suosittelen kaikille

Viidakko terkuin

Sampo

Linkki edelliseen Selviytyjä blogiin tästä!

 • Lea

  Voin vain kuvitella, kuinka rasittava Juhana on ollut teille siellä leirissä, kun täällä ruudun ääressäkin hänen säätämiseensä meinas hikeentyä! Kanssasi monesta asiasta samaa mieltä!

 • Marko Uskelin

  Hyvin kirjailtu 🙂👍

 • Anneli-fani

  Voi että, miten onnelliseksi tulin, kun äänestys oli selvä! Nimenomaan tuo päsmäröinti ja itsekkyys heijastui Juhanan toimista. Näin katsojan näkökulmasta tärkeimpiä selviytyjän ominaisuksia ovat hyvät sosiaaliset taidot ja kyky tulla vaikeissa olosuhteissa toimeen kaikkien kanssa. Juhana tämän näytti unohtavan, mutta hermostui ja otti itseensä aina, kun kaikki ei sujunut hänen suunnitelmiensa mukaan. Hyvää viihdettähän siitä toki sai 😀 Mietittiinkin kotisohvalla, että onkohan Juhanan kisassapysyminen käsikirjoitettu homma 😀

 • Sanna

  No lopultakin! Annan anteeksi Jameksen pudottaminen.

 • Mirja

  Ihan oikeassa sampo oli juhana oli ylimielinen toisia kohtaan kauan sietivät sitä moukkaa

 • Marja Koivisto

  Hyvä Sampo! Olen samaa mieltä kanssasi. Juhanan kannattaa katsoa peiliin, josta näkee henkilön, joka pilasi oman skabansa!
  Tsemppiä teille viidelle👍 Paras voittakoon ja se olet Sinä Sampo🍀

 • Maria

  Erittäin hyvä, rehellinen ja suorapuheinen analyysi! 🙂 Kuten muutkin ovat jo kommentoineet, voimme vain kuvitella minkälainen Juhana oli siellä paikan päällä, kun jo ruudun välityksellä muodostui tietty kuva. Toivottavasti Juhana löysi peilin kotiin palattuaan. Tosin twiittiensä perusteella ei löytänyt.

 • Sairaanhoitaja

  Katsojia kyllä Juhana ärsytti alusta asti.Taisi ärsyttää jo monia Diilissä.Olisi kyllä vaikea ajtella,että hänen kanssaan pitäisi olla jossain leirissä viikkokausia.En ihmettele Katjaa yhtään.Olisi varmaan hyppinyt tasajalkaa jo monta kertaa.Toivon,että sampo voittaa.paras porukasta.

 • Juhis

  Tämä oli mielenkiintoista luettavaa! Kiitos Sampo kun avaat näitä taustoja

 • Arto Kujala

  Hyvä Sampo! Olen samaa mieltä kanssasi. Juhana on hyvä puhumaan ja älykäs kaveri, mutta häneltä puuttuu tuo mainitsemasi nöyryys. Jatkuva itsekehu (jossa Jahana hallitsi) ja kaikkeen sekaantuminen ärsyttää eikä sellaista kukaan jaksa määräänsä enempää sulattaa.

 • Sanna

  Kauan se kestikin. Juhana toiminta meni niin tunteisiin että teki mieli jättää ohjelma katsomatta.

 • Arttu

  Liekkö kisojen säännöissä joku ettei toisia saa hakata, itsellä oli pelkästään jo telkkarin välityksellä ekasta kohtaamisesta sellainen viha päällä Juhanaa kohtaan, että siellä olis turpaan tirvaistu välittömästi.

 • Vaari

  Sampo kiero lappalainen, heittäkää
  Ulos

 • Seija

  Hyvä, että viimein uskallitte äänestää Juhanan ulos.

 • Riitta Pakarinen

  Juhanahan se oli koulukiusaaja joka pani muut tekee likasen työn

 • Pirjo Saarinen

  Hyvä juttu vihdoinkin tuo Juhana pois pelistä sitä toivoin jo pitkään hyvä te ❤️

 • Jussi

  Hyvä Sampo! 👍 ja JES kun juhanan saitte viimein pihalle selviytyjistä!

 • Heta

  Olen niin onnellinen Juhanan putoamisesta. Ihmettelin jo miksi ette sitä pudota. Nyt voin katsoa loppujaksot hyvällä mielellä :). Ihan sama kuka teistä voittaa, ihania ootte kaikki.

 • Jarkko

  Juhana oli yksi harvoista, jotka ymmärsivät miten kyseistä peliä oikeasti pelataan, ette kaikki olleet vain valmiita siihen henkisesti. Mielenkiinto kyseistä sarjaa kohtaan lopahti aika isosti kun Juhana tippui pois. Toivottavasti Kimmo voittaa, siinä on mies, joka osaa myös pelata.

 • E.S

  Juhana oli ärsyttävä tyyppi ja saisi opetella vähän käytöstapojakin ettei aina puhu toisten päälle

 • Sampovoittoon

  Juhanahan kommentoi itse jotenkin näin: ” muut oli hyviä, mutta paras ei aina voita.” Väittää siis olevansa paras kilpailija. Ei tunne omia heikkouksiaan. Ajattelee olevansa muita parempi lähes kaikilla osa-alueilla. Narsisti se on, sanokaa minun sanoneen. Ovela ja älykäs kyllä, mutta puuttuu monia tärkeitä ominaisuuksia, joista selviytyjissä on apua.

 • Amanda

  Mukava lukea näitä ohjelman taustoja. Toivottavasti voitat Selviytyjät, sinulta löytyy sitä Juhanalta puuttuvaa nöyryyttä.

 • Netta

  Juhana oli varmasti ärsyttävä leirissä, enkä ole hänen kannattajansa, mutta se viimeinen koskemattomuuskilpailu oli surullista katsottavaa. Siinä oli koulukiusaamisen meininkiä, kukaan joka siinä oli mukana ei voi olla ylpeä itsestään. Jos se tapa pelata oli teille tai katsojille ok, en ihmettele miksi Suomessa on niin paljon henkistä pahoinvointia.

 • Emäntä pohojosesta

  Hyvä Sampo!
  Täyvet pisteet sulle!
  Kannata tuosta perustaa enää.
  Tuommosia juhanoita piisaa joka paikassa.

 • vähä niinku hiessä

  oekeestaan vituttaa (kaks mielisesti) oli hyvä kun putosi mutta mutta kukaka ottaa (juonittelijan paikan voittaa .jannia on mukava seurata ku Hellu lähti noo Katja tietää ja pojat on poikia.. täh

 • Mariann

  Juhana menee tunteisiin. Olen huvittuneena seurannut hänen omia ja hänen faniensa kirjoituksia. En voisi olla enempää eri mieltä heidän kanssaan.
  Juhana luulee olevansa erityinen. Erityisen viisas, erityisen tietävä, erityisen osaava, mutta tosiasiassahan oli koko kisassa varsin keskinkertainen kaikessa. Ja varsinkin ihmisten kanssa toimimisessa. Jos hän olisi sosiaalisesti ja sydämen viisaudessaan erityisen lahjakas, hän olisi mennyt kisassa loppuun saakka.
  Omasta mielestään paras kompastui omaan erinomaisuuteensa.

 • Teikku

  Kaikki inhokkini pudonneet vihdoinkin, Juhana, Christal, Noora, ei väliä kuka voittaa koska James on jo tiputettu, hänelle olisin suonut voiton tai sille näyttelijälle! Valitettavasti Cristallia joutuu sietämään Kymppitonnissa 🙁

 • Katsoja

  Jotenkin narsistinen tyyppi oli Juhana

 • Dembe

  Samaa mieltä kanssasi, sosiaaliset taidot nolla. Kuka jaksaa jatkuvaa nalkutusta? Kaikki ymmärrys Katjalle, itse en olisi myöskään kestänyt tuota jatkuvaa kälätystä kisassa. Mitä hyötyä älykkyydestä, strategian hallinnasta ym., jos sosiaaliset taidot eivät riitä?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*