Tänään oli se päivä kun minun piti maksaa perintöveroni. Miltä se tuntui?

Yleiset pään aukomiset
10.04.2018
Kaupallinen yhteistyö: Jounin Kauppa

Tänään oli se päivä kun minun piti maksaa perintöveroni. Päivä jolloin kävin allekirjoittamassa sadan tonnin lainan pankissa. Päivä jolloin taas tajusin olevani vain pieni ja mitätön ötökkä tässä hulluuden oravan pyörässä.

Mietiskelin siinä kun panttailtiin (taas) omaisuutta kiinni lainaa vastaan, että mikä vitun järki tässä systeemissä on?! Joudun miettimään, että mikä olisi hyödyttömin peritty omaisuus minkä myyn, että selviän tästä velasta?!

Minun vanhempani ovat maksaneet mökkinsä ja talonsa rahoilla josta he ovat maksaneet verot jo kertaalleen. Verokarhu on saanut omansa. Mutta nyt kun aika jätti isästäni ja perin hänen puolensa niin nyt verokarhu ällähtää kimppuun ja haluaa osansa siitä! Tietysti! Koska täällähän ei saa mitään omaisuutta siirtyä et joku joutuu maksamaan siitä!Koska miehän tienaan siinä? Menetän isäni, joudun maksaan hänen omaisuudestaan taas veroa ja tätä jotkut kutsuu reiluksi?! Minusta tuon perintöveron voisi nimittää kateus veroksi tai raippa veroksi.

Mie en ole yksin tämän ongelman kanssa. On paljon muitakin ihmisiä jotka joutuvat realisoimaan omaisuuttaan, jotta selviävät veroista. Verokarhu ei nimittäin välitä tunteista. Kotitila tai rakas kesämökki sileäksi vain koska verot on maksettava.

Minun vitutuksen tilaa ei auttanut yhtään se että mulla on mätkyjä viime vuodelta maksamatta, ennakkoverot ensivuodelle ja todennäköisesti myös verottaja palkitsee tästä ahertamisesta mätkyillä myös tänä vuonna. Siis ihan järkyttävää! Siinä vaiheessa kun en tienannut mitään niin elämä oli siltä osin helpompaa. Veroja ei mennyt suhteessa niin älyttömästi. Tokihan kivempi on että rahaa tulee enemmän mutta mie en tajua tuota logiikkaa, että miksi rahan tienaamisesta ja yrittämisestä rangaistaan?! Eikö sen pitäisi olla päinvastoin? Silloinhan sitä hyvinvointia syntyisi kun yrittäjä investoi, käyttää palveluja ja palkkaa porukkaa. Nyt sitä rahaa vaan kannetaan verottajan pohjattomaan kassaan ja holvataan sitä kautta idioottimaisiin  maksuihin.

No joo! Jotta päässään kliimaksiin niin huomasin, että meillähän on myös kiinteistövero tuplattu! Toistakymmentä tuhatta euroa pitäs kaivaa jostain myös tähän veroon.

Päätän tämän blogini Irwin Goodmanin biisiin joka kuvastaa minun fiilistä just nyt!

“Haistakaa paska koko valtiovalta
Ette osaa muuta kuin verottaa
Muutenkin touhu tuntuu holtittomalta
Kaikki pitäis kerralla erottaa

On siinä meillä omituinen sakki
Kaikki sitä johto hommiin pääseekin
On nyt jo tyhjä joka jätkän takki
Mutta verotus vain jatkuu hurjemmin

On aivan turhaa enää tehdä työtä
Verot vievät koko palkan kuitenkin
Saat viettää monta unetonta yötä
Herrat teki elämästä helvetin

Haistakaa paska koko valtiovalta
Ette osaa muuta kuin verottaa
Muutenkin touhu tuntuu holtittomalta
Kaikki pitäis kerralla erottaa

On herrain helppo lakejansa lyödä
Sillä ei ne niitä koske kuitenkaan
On hauska edustaa ja lounaat syödä
Kansa lystin kustantaa kun hommaillaan

Ja kun on verorahat kaikki juotu
Kansa kyllä pikku vipin järjestää
Vain päätös niin on lisävero luotu
Sillä lailla kassahuolet selviää”

-Irwin Goodman-

 

Terkuin verohelvetistä

Sampo

 • Marko Uskelin

  Täysin samaa mieltä. Sä maksat omaisuudestas joka vuosi ja sitten vielä tuota perintöveroa. Kateellisten luusereiden keksintö koko touhu. Yrittäminen on tässä maassa tehty naurettavan vaikeaksi. Takuulla olis vähemmän työttömiä jos yrittäminen olis järkevää pienelle ihmiselle.

 • Iilimato-verenimijä

  Haluatko Sampo alkaa verojen sijaan maksamaan teiden ylläpidosta, terveydenhoidosta, poliisin palveluista, palokunnista, lastesi koulutuksesta jne. verojen sijaan? Yllätttyisit kenties paljonko kaikki nämä oikeasti maksavat. Ymmärrän toki kiukkusi, samassa veneessä ollaan kaikki. Itse toki pääsen vähemmillä veroilla, koska olen verottajalla töissä ja saan pienempää palkkaa. Mutta veroni maksan silti ihan mukisematta 🙂

  • sampokaulanen

   Toisinaan tuntuisi reilummalta että näin olisi. Ymmärrän myös sen et jos kaikesta halutaan pitää kiinni niin veroja on maksettava! Tässä vaan tilanne on niin että ahkeruudesta rangaistaan vaikka minusta sen pitäisi olla päinvastoin.

 • Janne

  Oon myös samaa mieltä tuosta perintöverosta. Itsekin oon lähivuosina saamassa ison perinnön ja perintöveron. Miksi pitää maksaa veroa jo kerran maksetusta omaisuudesta. Kyllä tulee vituttamaan.

 • Heikki Tapani Mälkki

  Niin, niin isänikin maksoi, Optikko, yrittäjä, kun jäähdytteli, enne eläkkeele jäämistä, yritti yksin myyä varaston ja vehkeet pois, ennakot samat ku oli palkollisia, kusseenhan siinä pieni yrittäjä, toki pienemmäsä mitasa ku nää, ei jääny perintyä sen vertaa että olis tarvinnu veroja maksaa, ku verottaja hoiti asian aikasemmi. Sähkölaitokseltaki kävivät kattomassa, mistä Ukko sähkyä varastaa ku rupes lämmittää takkaa kuormalavvoila.

 • Heikki Viljanen

  Juuri näin , aamen.
  Tsemppiä sinne

 • Mie vaan

  Hei. Suuret pahoittelut noin raskaasta veron maksusta. Olen kauhistellut samaa asiaa pitempään.Ei omalla kohdallani vaan 88 vuotiaan vanhuksen. Hänen ainoa elossa oleva veli kuoli ja nyt tuli perintövero hänelle maksuun kun on ainut perijä. Lähes satatuhatta!Perintö on vanha -talo, auto ja vene, mökki saaressa jossa ei mitään mukavuuksia, ei vettä, ei sähköä. Hän on sairaalloinen ja muistikin jo sammuilee. Maksaa hoidostaan palvelutalossa. Ei ole omaisia. Miten ja kuka hoitaa edes myynnit että vero voidaan maksaa. Kun käy niin että kuolee, valtio perii kaiken omaisuuden kun hänellä ei perijää ole. Eli joka sentti menee valtiolle. Surullista. Miten voi mennä näin?? Minne sitä rahaa holvataan, tietäähän sen jokainen.

  • sampokaulanen

   Ihan käsittämätön systeemi!!!

 • Jarmo Karppinen

  Moikka
  Kiitos Sampo juuri tästä olen yrittäjänä paasannut koko yritäjyyteni aikana.
  Irwin kyllä lauloi asiaa jo kymmeniä vuosia sitten. 👍

  • sampokaulanen

   Eikö?!

 • Anneli Mäkelä

  Olin itse aikoinani yrittjä melkein 45-vuotta ja jaan sinun tuntosi,koska ajattelin aikoinaan juuri niinkuin sinäkin.Kaikki mikä tuli meni veroihin.Tai muihin niin sanotusti lakisääteisiin menoihin.Ex-pienyrittäjä nyt eläkkeellä jo(5-vuotta)ja extra pienellä eläkkeellä koska kaikki rahat meni veroihin ja muihin maksuihin.

  • sampokaulanen

   Se tuntuu niin kohtuuttomalta..

 • Piia

  Nyt osuit kyllä naulan kantaan!

 • Pipsa Toivanen

  Joopa, rosvouksella ei ole mitään rajaa. Pankista vaan lainaa, että saat maksettua perintöveron valtiolle.

  Ja kaikki käy niin sutjakasti, että vainajakaan ei ole vielä edes kerennyt kunnolla *jäähtyä*, kun valtion pitkä käsi sipaisee paksun siivun jo useampaan kertaan verotetusta perinnöstä.

 • Enssi

  Perintöverosta kyllä aivan täysin samaa mieltä joutaisi roskakoriin koko vero. Mutta mätkyistä tai ennakkoveroista on kyllä aika turha valittaa, verottajan sivuilta löytyy kyllä laskureita Mistä näkee Paljonko Pitäis maksaa. Eihän se hauskaa ole mutta säännöt on samat kaikille terveisin yrittäjä itsekin.

 • Henna

  Täysin samaa mieltä kanssasi. Ymmärrän että palkasta, kiinteistöistä ja autoista maksetaan veroa enkä siitä mutisekkaan, mutta tuo perintövero menee yli ymmärryksen. Miksi pitää maksaa jo kerran maksetuista uudestaan veroa ja luutavasti enemmän kun on alunperin pitänyt maksaakkaan. Moni joutuu luopumaan/myymään perintönsä kun ei ole mahdollista maksaa niin järjettömiä summia. Surressa läheisiä joutuu murehtimaan vielä veroja ja kuinka niistä selviää. Toivottavasti joskus tulisi muutoksia tähän verotukseen!

 • Sami

  Kannattaako olla yrittäjä, jos ei osaa varautua veroihin? Eihän nuo mitään salaisuuksia ole, jotka tulee yllättäen vastaan. Tai palkatkaa parempi talousjohtaja tms.

 • Taruzu.

  Ennakkoon anto, < 4000 € lahjaksi kolmen vuoden välein ainoa konsti siirtää perillisilleen perintöä ilman veroa. Mutta kun ei koskaan tiedä koska se lähtö tulee.

 • Rikas perijä

  Pieni sodan jälkeen perustettu tila Pohjois-Karjalassa: 50-luvun puutalo navettoineen ym., 10ha peltoa ja vähän enemmän metsää. Tästä on nyt maksettu perintöverot neljään kertaan. Ja tietysti kiinteistövero + mahdolliset puun myynnistä tulleet myyntivoittoverot. Pikkuhiljaa valtio nakertaa tilan pois…

 • Sarde

  Erityisesti minua ärsyttää tämä suuryritysten veropakoilu. Ne joilla olisi varaa maksaa, pistävät rahat veroparatiiseihin. Jopa valtionyhtiö Fortum käyttää agressiivista verosuunnittelua. Me muut maksamme veromme, jopa eläkeläiset ja työttömät 😡

 • MattiV

  Eihän perintöä ole mikään pakko vastaanottaa. Ei tarvitse silloin maksaa veroakaan.

  Eikä sellaista asiaa olekaan, jota ei olisi ”verotettu moneen kertaan”, koska raha ja tavara kiertää järjestelmässä.

  Perintö ei palkitse sinua ahkeruudestasi, vaan jonkun muun ahkeruudesta. Oikeastaan perintöverorumba tarkoittaa, että sinunkin pitää vähän tehdä töitä sen perinnön eteen. Eikö se ole oikeudenmukaista?

 • paula tuomainen

  Jos et ota perintöä, se meenee lahjaksi seuraavalle ja hän saa vielä enemmän veroa maksettavaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*